meer over Astra Loning

-wie ben ik-

Als interieurarchitect met twee rechter handen ben ik creatief met een groot gevoel voor kwaliteit. Ik werk rustig, onafhankelijk en zelfstandig, maar ook graag samen met anderen. Met oog voor detail schep ik orde in de chaos en zorg dat alles klopt van a tot z.

-hoe werk ik-

Ik ga als een rechercheur te werk, totdat ik helder voor ogen heb waar ‘de pijn’ in huis ligt en waar de oplossing gevonden kan worden. Met mijn opleiding tot ontwerper en jarenlange ervaring in de maquettebouw, breng ik verschillende technieken en materialen samen in verrassende oplossingen. In mijn eigen atelier is het geordend en heeft alles een eigen plek. Dit geeft mij rust en ruimte zodat ik optimaal kan werken.

-wat zijn mijn drijfveren-

Ik combineer graag oude ambachten met nieuwe technieken, bijvoorbeeld door een grafische afbeelding van een illustrator in houtfineer uit te voeren op een meubelstuk. Met behulp van de lasermachine wordt deze oude techniek, marqueterie, nieuw leven ingeblazen. Of door klassieke huisvlijt toe te passen op ongewoon materiaal, bijvoorbeeld borduren op hout. Maar ook vind ik het interessant om materiaal te hergebruiken of producten te recyclen (zie mijn koffieblik lampen). In de maquettebouw heb ik veel gewerkt met kunsthars en polyurethaan, deze techniek pas ik ook toe op meubels, bijvoorbeeld een kleedje op een kastje dat is ingegoten in giethars.

Meer over mijn werk zie je op de foto’s met voorbeelden en meer over mij met een klant lees je in dit interview.